Ny borgeruddannelse til ældre med inkontinens

Vi har flere tilbud til ældre med inkontinens. Det gælder både urin- og analinkontinens. Nyeste tilbud er et uddannelsesforløb med viden, vejledning og øvelser.

Dine patienter med inkontinens har nu mulighed for at komme på en borgeruddannelse, hvor de får viden og bliver instrueret i øvelser, der kan forbedre deres situation.

Der er uddannelsesforløb, der både er for patienter med urin- og analinkontinens, og der er forløb, der kun er for patienter med analinkontinens.

På kurset møder din patient andre i samme situation, så de kan udveksle erfaringer. Underviserne er sygeplejersker og fysioterapeuter med specialviden inden for inkontinens. Uddannelsen løber over en måned og består af tre undervisningsgange à to timer. Der er løbende holdstart.

Din patient skal være fyldt 65 år og bo i Københavns Kommune for at kunne komme på borgeruddannelsen. Borgeruddannelsen finder sted i Vanløse og på Amager.

Individuel vurdering af inkontinens

Dine patienter har også mulighed for at få en individuel vurdering af, hvad deres inkontinensproblematik skyldes, og hvad der skal til for at afhjælpe problemet. Det er medarbejdere med specialviden inden for inkontinens, der foretager en inkontinensvurdering. Patienten vil herefter blive tilbudt en eller flere af følgende indsatser:

  • Undersøgelse
  • Vurdering
  • Træning
  • Vejledning
  • Undervisning.

Din patient skal være fyldt 65 år og bo i Københavns Kommune for at kunne få en inkontinensvurdering.

SÅDAN HENVISER DU

Borgeruddannelse: Patienten skal selv tilmelde sig
Læs mere om tilmelding til borgeruddannelse i inkontinens

Inkontinensvurdering: Du skal sende en korrespondancemeddelelse til SUF Visitation
Læs mere om henvisning til inkontinensvurdering