Nu er jeg fri for at sidde og vente på hjemmeplejen

Fri for at vente på sygeplejersken. Samme pris hver gang. Nemt at have dosisposerne med på tur. Lia Hansen ser mange fordele ved nu at få sin medicin dosispakket fra apoteket. 

Lia Hansen får ikke længere hjælp til at dosere de mere end 20 piller, hun skal tage hver dag. Nu får hun medicinen dosispakket fra apoteket, hvor hun selv kan hente den hver 14. dag. Og den ordning passer hende utroligt godt.

- Førhen skulle jeg sidde og vente på, at sygeplejersken kom og doserede mine piller for mig. Det betød, at jeg aldrig vidste, hvornår jeg kunne komme hen i det aktivitetscenter, hvor jeg går. Ofte sad jeg bare og ventede”, siger Lia. Redaktionen besøgte hende en eftermiddag til en snak om hendes oplevelser med dosispakket medicin.

Spild af ressourcer i hjemmeplejen

Lia har både diabetes, forhøjet kolesterol og problemer med sine binyrer. Derudover blev hun for 4 år siden ramt af en lammelse i sine ben, men med intensiv genoptræning er hun i dag gående igen. I en længere periode fik hun hjemmepleje og sygepleje, der også doserede hendes piller i små æsker. Men så fortalte sygeplejen om muligheden for dosispakket medicin. 

- Da jeg hørte, at jeg kunne få mine piller dosispakket direkte fra apoteket, tænkte jeg straks, at det skulle jeg have. Der er ingen grund til, at hjemmeplejen kommer her og hælder mine piller op, når apoteket har en maskine, der kan gøre det – endda langt mere sikkert, siger Lia.

Godt samarbejde med apoteket og samme pris hver gang

Lia henter selv sin medicin hver anden tirsdag. For nylig passede tirsdagen hende dårligt, men så ringede hun blot til apoteket og spurgte, om medicin kunne være klar allerede mandag. Og det kunne den uden problemer. Derudover glæder Lia sig også over, at prisen er den samme, hver gang hun henter sine dosisruller.

- Jeg ved, at prisen altid er 128 kr. Førhen svingede prisen mere, alt efter hvilke piller jeg var løbet tør for. Nu får jeg ikke pludselig et chok over prisen, siger Lia.

De små poser, pillerne er pakket i, gør det også nemt for Lia at have sine middagspiller med i aktivitetscentret og aftenpillerne med, når hun spiser hos sin datter.

- Jeg føler, der er godt styr på pillerne, når de er i de poser. Men min rutine er alligevel, at jeg altid lægger dem op i en bestemt rækkefølge, inden jeg spiser dem – bare lige for at være helt sikker på, at de alle er der. Men jeg har nu aldrig oplevet fejl, siger hun.

Anbefaler dosispakket til veninder

Lia er nu godt i gang med at anbefale sine venner og veninder i aktivitetscentret også at få deres piller dosispakket.

- Jeg synes, det er det eneste rigtige. Jeg synes ikke, vi kan forsvare, at kommunen skal komme og pakke for os hver anden uge. Den tid kan altså bruges bedre og på nogen, der har mere brug for medarbejdernes tid. Der kommer jo nok også en dag, hvor jeg igen får brug for mere hjælp fra kommunen. Så ressourcerne skal altså bruges fornuftigt, slutter Lia.