Nikotinstop for gravide og nybagte forældre

Nyt tilbud skal hjælpe gravide og nybagte mødre med at kvitte cigaretter og andre nikotinprodukter. Partnere kan også deltage på det særlige forløb. 

Langt de fleste gravide kender risiciene ved at ryge eller bruge nikotin med en baby i maven. Og ofte er det forbundet med både skam og frygt for at skade barnet. Skammen kan holde flere væk fra almindelige rygestopforløb. Derfor tilbyder vi nu særlige hold for gravide og nybagte forældre.

Også for partnere

Partnere til en gravid eller nybagt mor og også velkomne på holdet, hvis de ligeledes ønsker at kvitte nikotinen. Erfaringer viser, at det er særligt svært for både gravide og nybagte mødre at gå i gang med et nikotinstop, hvis hun er alene om det. At ryge eller bruge nikotin er ofte en social handling, og derfor er der større chance for at lykkes med et nikotinstop, hvis ens partner også deltager i forløbet.

Sådan henviser du til forløbene

Du kan henvise til rygestop via den dynamiske henvisning. Du skal bruge lokationsnummer - 579 000 24 14 244 - der dækker hele København. Notér gerne, at det omhandler en gravid/nybagt forælder. Herefter vil patienten blive ringet op af en rygestoprådgiver inden for en uge med henblik på at tilrettelægge et godt forløb med nikotinstop.

Læs mere

Læs mere om ryge- og nikotinstop 

Din patient kan også selv finde kurserne på www.roegfri.kk.dk